sreda, 13. oktober 2010

4. sadjarska razstava skupaj s čebelarji

SaD Franca Praprotnika in KGZ- Kmet. svet. služba izpostava MOZIRJE vabita vse ljubitelje narave na odprtje 4. sadjarske razstave, ki bo v sredo, 13. oktobra 2010 ob 17. uri v dvorani Špotrnega društva Mozirje (Na trgu 20).

Razstava bo potekala med 14. in 17. oktobrom od 8.00 do 18.00.
Sadjarska razstava
Največji poudarek bo na različnih sortah jabolk in hrušk, tako starejših vrst kot novejših oz. priporočljivih sort. V sodelovanju s Čebelarsko Zvezo SAŠA pa bo pripravljen tudi šolski kotiček z osnovnimi čebelarskimi orodji in čebeljimi pridelki ter medenimi izdelki.


Izkoristite in popestrite turobne jesenske dneve z ogledom sadjarske razstave. Ne bo vam žal:)

nedelja, 10. oktober 2010

Mednarodni forum Apimedica & Apiquality 2010

Prejšnji teden smo bili priča ponovno odlični organizaciji Čebelarske zveze Slovenije, ki je letos pod svoje okrilje prevzela mednarodni forum Apimedica & Apiquality 2010.
Otvoritev Apimedica 2010  
Letos je bil to zapored 3. mednarodni forum o apiterapiji in 2. forum o kakovosti čebeljih pridelkov. Poleg odličnih posvetov in promocije slovenskega čebelarstva smo bili priča mednarodni razstavi API-EXPO. Prireditev je potekala od 28. spetembra do 2. oktorbra na različnih lokacijah širom Slovenije.

Forum  je bil odlična priložnost, da se je strokovna in laična javnost seznanila s pomenom in možnostmi, ki jih ponujajo čebelji pridelki. Apiterapija počasi pridobiva ugled širše javnosti, istočano pa tesno sodeluje z znanstvenimi raziskavami.

Tudi čebelarji ČZ SAŠA smo se udeležili otvoritve, na kateri je bil prisoten tudi predsednik države dr. Danilo Türk s svojo soprogo, župan Ljubljane Zoran Jankovič in najbolj ugledni predstavniki gospodarstva (Medex, Belinka ...).
Po otvoritvi smo si ogledali še mednarodno razstavo API-EXPO. Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate spodaj.
Razstavni prostor podjetja Medex

Kopija starejšega čebelnjaka